Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
42728
  • Sider

  • No pages

aCookie Link Blog

Kvinna48År, Stockholm, Sverige

Acookies Blogg

Train hard - Fight easy

Löparångest vs astmalungor

AddthisDel   FeedRSS feed  

Jag som var så glad för att jag (till slut) lärt mig göra riktiga dips. I måndags morse så kavlade jag upp ärmarna och gav mig på dipsräcket. Det gick inte alls! Men det var väl självaste f**... Gick inte. Fegade och vågade inte gå ner de sista cm. Har bokat ett "dipspass" med min galna PT (gode Gud låt mig inte behöva ångra det...).


I måndagskväll var det ett planerat löppass om 3*2 km och 1*1 km (3 min vila emellan varje). Hade ångest redan någon gång på fredagen inför detta. Men att ge upp fanns ju inte på kartan såklart.... tills min kompis ringde och frågade om vi skulle träna ihop:-) Men åh, då "offrar" jag såklart mitt inplanerad löppass och hänger med henne i gymmet. Halvvägs igenom mitt pass så undrar jag ändå om inte all löpning hade varit ett bättre alternativ... Jag fick nämligen göra mitt tisdags crossfit pass istället. Det var en cirkel med 12 marklyft/9 st hängvänd/6 st stöt. Fem varv för tid. Well, till saken hör att jag kan göra typ EN rep på 45 kg i stöt. Räkna då själv ut hur jobbigt det var att göra totalt 30 st rep på vad som nästan är min maxvikt. Men allting går ju (det tar bara väldigt mycket längre tid ha, ha;-)


Natten till igår drömde jag att jag sprang på löpbandet och det var fruktansvärt. Så jag hade ångest hela dagen för mina ynka sju km. Fel forum, jag vet, när alla andra springer flera mil:-) Men jag tycker det är hemskt och jag tänkte verkligen att det kommer aldrig att gå. Men igår morse var jag på gymmet och körde lite mer hantelryck, måste ju öva, öva, öva. Det är en lite trixig övning. Man behöver dock inte gå så djupt ner som jag gjorde tidigare, vilket förenklar något. Min galna PT hävdar att djupet kommer naturligt när man använder tyngre vikter. Eh? Menar han att mina 21 kg hantlar är futtiga?! Vilken fräckhet:-) Aja, sedan körde jag i alla fall eccentriska pullups, inverted row och lite mage. Körde med det där hjulet som bränner som tusan och plankan. Har upptäckt att jag är väldigt svag i magen... Min PT verkar också ha noterat det för han har lagt in en jädra massa magövningar.


Well igår kväll var det så dags. Jag mot löpbandet. Vem skulle vinna? Vem skulle överleva snarare... Jag kan meddela, it wasn´t pretty, it wasn´t nice. Men jag överlevde och kunde bocka av mina kilometer till slut. Men herreguuud så vidrigt det var! Ännu hemskare såklart av att jag var tvungen att springa på bandet. När jag springer i terräng, typ i skogen på Lidingö, är det en klart trevligare upplevelse. Hatar långa plana sträckor ute i terräng och jag avskyr löpbandet. Hur lång tid ska det ta att skapa en löpare av mig? Skyller på mina astmalungor:-) Men jag tog spray innan och jag tror nog det var kondisen som var svagare än mina lungor igår... (skäms...).


Ikväll är det i allaf all boxning och det ÄLSKAR jag!!!

 
Written 528 weeks ago
39858 528 weeks ago

Göran44

jag är inne på Lampfots linje i historiens början när jag var vältränad hatade jag löpning det var ett av naturens negativaste måsten och det skulle alltid göras bort så fort som möjligt så milen var en konstant plåga var annan dag i åratal. Men nu när jag efter mer än 20 års total avsaknad av träning återupptog tränandet igen så vilket är det bästa? Jo just löpandet Jag springer mina pass i ett tempo precis i gränslandet mellan pulszon 1 & 2 låter det ta sin tid 60 - 90 min det blir som en lång mental resa som rensar alla sinnen tills det bara är vilja och trötthet kvar lite smärta mot sluten ger bara extra krydda och testar viljestyrkan :) Så något som var så vidrigt har blivit något så meditativt skönt och tillfredställande att jag knappt kan tro det själv
69917 528 weeks ago

ladylake

Instämmer med föregående talare :-) Från att varit det absolut värsta man kunde hitta på i träningsväg är det idag något jag längtar efter. Och speciellt NU när jag inte kan. Jag håller absolut inte nåt högt tempo, men det är roligt och framför allt skönt.
42728 528 weeks ago

aCookie

Alltså, jag hör verkligen vad ni säger och jag håller med. Men grejen är att oavsett om jag springer lugnt så är det tungt. Jag undrar om det är astman som gör det så mycket jobbigare. Läkaren sa att det kan ta några veckor upp till tre månader innan sprayen gör att själva inflamationen i lungorna känns bättre. Jag hoppas verkligen att det går hyfsat snabbt och att jag känner någon skillnad.
Jag avundas verkligen alla som springer och verkligen ser ut att njuta av det. Jag hoppas att jag också kommer dit en dag:-)
Lampfot, du kommer knäcka mig på löpbandet så gymmet kommer bli nada problemas:-D