Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
42728
  • Sider

  • No pages

aCookie Link Blog

Kvinna48År, Stockholm, Sverige

Acookies Blogg

Train hard - Fight easy

Filar på mitt max

AddthisDel   FeedRSS feed  

Enligt mitt träningschema så var dessa tre senaste veckor menat att vara riktigt tunga. Det har ju milt sagt gått åt skogen eftersom jag snorat, hostat och ägnat mig åt det mer stillsamma internetshoppandet istället. Men denna vecka var jag ju pigg igen, men det är svårt att gå in och bara lägga sig på samma nivå som tidigare. Jag fixar i alla fall inte det. Så det var ju lite osäkert om jag skulle klara dagens åtagande... Till en början var det 8*3 knäböj som stod på schemat. Började med 70% av max, 80, 90, 95, sedan 3*3 på 100% och det sista på 80%. Jag missade 3*3 på hundra och fick köra på 95% vilket för enkelhetens skull är just 95 kg. Men redan på 80% kändes det som om jag inte kommer att lyckas ta mig från gymmet för egen maskin... Även om jag fick sänka till 95% så känns det ändå ok, för det skulle vara 1-3 rep, och jag tog 3 rep på alla set.


Knäböjen följdes av bänk. Redan på 50 kg kändes det som om all honung jag satt i mig de senaste veckorna hamnat i armarna. Men då gick det å andra sidan precis hur bra som helst! Jag klarade alla planerade set och jag hoppas att jag snart (helst igår) kan flytta mitt max i bänk från 72,5 kg till iaf 75 kg:-)


Skrotade all konditionsträning under förkylningen (nån måtta får det väl ändå vara?). Men så tänkte jag dra igång lite denna vecka. Har ju även fått ny astmaspray eftersom jag var undermedicinerad och inte reagerade bra på den förra sprayen. Mäh ååååå såååå deprimerande!!! I måndags sprang jag upp på löpbandet med pigga ben och tänkte att jag springer väl lite i en 10 minuter. Så håll i er alla ultratyper där ute - jag sprang i fem (läs: 5 minuter). Japp.


I tisdags kläckte jag en annan plan. Eftersom löpbandet behandlade mig så illa så gav jag mig glad i hågen på roddmaskinen. Tidigare har jag kört 10*1 minut (med en minutsvila mellan varje intervall) och tänkte att nu kan jag ju köra 10*30 sek (med 30 sek vila). Hej och hå. Död. Dead I tell you - efter fem minuter. Ålade av roddmaskinen och kröp ner i gymmet. Skämdes lite. Japp. The båtten is nådd.

 
Written 494 weeks ago
42728 494 weeks ago

aCookie

Jag tyckte att min astmaspray inte fungerade som den skulle och när jag var hemma och hälsade på min syrra så provade jag hennes Ventoline. Jag vet att man inte ska göra så, men vad f-n jag var desperat:-) Vilken skillnad! Så nu fick jag äntligen byta. Det gör faktiskt stor skillnad!
Min läkare sa att jag hade sån hosta för att jag var undermedicinerad och hon hade rätt, efter två dagar med nya sprayen så mådde jag mycket bättre. Men jag fick ju starkare cortison också.
Nej, jag är faktiskt frisk nu:-) Äntligen!!!
Pictu 493 weeks ago

Lampfot

Det är samma som jag fick :D
Ah jag skrev lite fel, menade att du nyss varit sjuk. Men du är säkert uppe i normal nivå igen snart :)
42728 493 weeks ago

aCookie

Jo, jag hoppas att du har rätt:-) Orkade faktiskt mer än vad jag trodde innan. Efter typ andra set på knäböj tänkte jag för mig själv att detta kommer aldrig att gå. Men det gick ju nästan hela vägen i alla fall! Man orkar mer än vad man tror.