Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
42728
  • Sider

  • No pages

aCookie Link Blog

Kvinna49År, Stockholm, Sverige

Acookies Blogg

Train hard - Fight easy

Crossfit is the shit:-)

AddthisDel   FeedRSS feed  

Vill börja med att påtala att jag borde få en guldstjärna och en eloge för det här blogginlägget. Det är mycket smärta som ligger i bokstäverna. Det stavas T-R-Ä-N-I-N-G-S-V-Ä-R-K. Aaaahhh.... Förvisso självförvållat i högsta grad. Igår eftermiddag var det dags för crossfit, ett pass som kallas "Lynne" tror jag. Hur som helst fem varv, så snabbt det bara går, av följande: 400 m löpning, 30 st wallball (man tar en 5 kg tung boll och ställer sig med böjda ben (tänk knäböj) med sträckta händer sedan stöter man upp bollen så högt du kommer och tar emot den med böjda ben och upp igen), 30 st upphopp på en bänk (ska vara minst 50 cm hög, jag fick ta en vanlig gymbänk). Redan efter mina första 400 m så flåsade jag så att min andhämtning överröstade musiken. När jag till slut hade gjort klart mitt pass så satte jag mig på golvet och blev kvar där i typ tio minuter. Det är så galet jobbigt, men så fantastiskt roligt på nåt sjukt sätt. Men jag har sån sa*ans träningsvärk, det värsta är nog i armarna (bolleländet) och ryggen. Hm. Och rumpan. Och vaderna. Det tog mig säkert en halvtimme att tvätta håret imorse:-(


Igår hade jag fått mitt paket från Idrottens bokklubb. Bra grejer det med:-) Fick tre böcker som behandlade rörlighet, balansboll och balansplatta. Hm... om jag nu kommer ihåg rätt. Hann bara bläddra igenom de som hastigast, men det såg helt klart användbart ut.


Igår morse körde jag 2*8 marklyft (75 kg) och 5*5 eccentriska pullups (tar lite fart upp och sedan ska man hålla emot för kung och fosterland hela vägen ner). 3*12 baksida axel (i trissan). Kände mig pigg och slängde in en bonusövning för mage höftlyft med crunch. Man ligger på en gymbänk och lyfter upp fötterna rakt upp i en liten rörelse, sedan sänker man ner fötterna lugnt och kontrollerat tills de är horisontella och upp kontrollerat. Gör det 10 ggr och sedan slutar man varje set med 10 st crunches. Knäna ska vara i 90 grader annars blir det inte alls jobbigt.


I måndags kväll var det ju outdoor crosstraining. Scheisse jobbigt såklart, med backlöpning, skottkärra i uppförs och nedförsbacke, cirkelträning med dubbelburpees, armhävning med rotation, dips och något annat som jag har förträngt:-)


Idag är det vila! Full fart igen på torsdag:-)

 
Written 554 weeks ago
Pictu 553 weeks ago

Lampfot

"Jag klarade det!"-känslan är grym :D Adrenalin och sånt bidrar väl också :)
Så du har skaffat spray, det märks skillnad va? :D För mig är det som natt och dag.
Träningsvärk ja gah, jävla hopprep, studsar också inombords idag haha :D
Pictu 553 weeks ago

Lampfot

"Jag klarade det!"-känslan är grym :D Adrenalin och sånt bidrar väl också :)
Så du har skaffat spray, det märks skillnad va? :D För mig är det som natt och dag.
Träningsvärk ja gah, jävla hopprep, studsar också inombords idag haha :D
42728 553 weeks ago

aCookie

Det är verkligen skillnad med spray! Har ju precis börjat med sprayen som är antiinflamatorisk och läkaren sa att det kommer att göra stor skillnad på några veckor bara. Men sprayen för luftrören gör stor skillnad bara den. Det är sååå skönt!!!