Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
42728
  • Sider

  • No pages

aCookie Link Blog

Kvinna48År, Stockholm, Sverige

Acookies Blogg

Train hard - Fight easy

Avundsjuk på gaseller...

AddthisDel   FeedRSS feed  

Igår morse stod jag och gäspade i gymmet. Det var styrka som stod på schemat för morgonen. På kvällen var det inplanerat 5*1 km löpning. Suuuck. Jag och löpning är ju inte en så bra kombo nu för tiden. Ändå stod jag där och tänkte att om jag gör bort löpningen nu så slipper jag sen. Kändes plötsligt som en jättebra idé. Tog mig upp på löpbandet och bara uppvärmningen höll på att knäcka mig. Vem som helst hade vid det laget gett upp löpbandet och travat ner i gymmet. Neeej då säger jag (ja vaddå? Alla har väl ett blond moment då och då?). Jag stretade på och det gick sjuuukt lååångsamt. På bandet bredvid springer en gasell i farten 13 km/h. Hon sprang en mil och såg ut som om hon hade kunnat springa några till i den farten. Jag då? Jag står och skäms på beskedliga 10,5 km/h. Det känns som om jag får kramp i både benhinnorna och vaderna. Jag har träningsvärk av Guds nåde i både ben och rumpa från mitt hoppass i fredags. Jag suckar, svär och tittar avundsjukt under lugg på gasellen bredvid. Väl nere i omklädningsrummet är jag i alla fall gladast av oss båda:-) Jag är KLAR. Jag SLIPPER springa ikväll. Åh, då kändes det som det var en bra idé i alla fall!


Well, jag skulle alltså egentligen ha tränat igår kväll men det var så fantastiskt väder att jag hoppade gymmet och lånade en kompis vovve som jag drog runt Södermalm. Jättemysigt! Imorse körde jag styrketräning med hantelryck, smal bänkpress och brutalbänken. Hantelrycken är väldigt roliga faktiskt och det är något tillfredställande (ja, jag ÄR ytlig) med att gå gå och hämta de liiite större hantlarna. Alltså, jag tog 21 kg som mest idag och det finns många hantlar (ja, de flesta faktiskt) som är tyngre än det. Men de ligger i alla fall inte bland de minsta (som jag måste skämmas med när jag tränar baksida axel...:-( ).


Eftersom jag ligger ett pass "bakom" i planeringen sitter jag nu och velar mellan att köra ett crossfit pass "Cindy" eller ren styrketräning. Känner lite inför Cindy som inför löpningne så jag försöker peppa mig själv till att göra bort det jobbigaste nu. Fast crossfit är ju roligt i alla fall, men ack så jobbigt:-) Har egentligen redan sagt till en kompis att jag ska göra styrketräningen i morgon med henne. Men jag har ju valfriheten att välja så jag sitter här och velar... fast jag egentligen vet att jag får ta en dust med "Cindy" ikväll:-P

 
Written 526 weeks ago
42728 526 weeks ago

aCookie

Tack alla! Jag försöker peppa mig själv med att springa och springa. Övning ger ju färdighet... sägs det:-)
Har tänkt att jag ska läsa den där boken om löpning - som alla verkar prata om nu. Haruki Murakami "Vad jag pratar om när jag pratar om löpning". Ska tydligen också kasta lovord över att springa och övervinna smärtan. Jag springer gärna intervaller - ju kortare desto bättre. Tar det längre tid än en minut så går det låååångsamt. Försöker intala mig själv att jag skulle kunna bli en sprinter. Tills de springer förbi mig för ärligt talat är jag inte snabb då heller:-(
Pictu 526 weeks ago

Lampfot

Det är ju grymt starkt av dig att fortsätta och inte ge upp, det ska du ha kredd för! Instämmer med Göran. Kom att tänka på ett visdomsord hehe:

"Det kommer alltid att finnas någon som är smartare, klokare, roligare, snyggare än vad vi är. Men det finns ingen som är allt detta på en och samma gång."

Du slår ju garanterat gasellen i hantelryck :D
42728 526 weeks ago

aCookie

Vilket bra citat!!! Och sååå sant:-) Jag hoppas för övrigt verkligen att jag slår gasellen i hantelryck:-D Annars så kommer jag öva tills jag blir blå i skallen ha, ha;-)