Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
42728
  • Sider

  • No pages

aCookie Link Blog

Kvinna48År, Stockholm, Sverige

Acookies Blogg

Train hard - Fight easy

Äntligen får man vara sig själv:-)

AddthisDel   FeedRSS feed  

Well, jag kände mig lite loj på träningen förrförra veckan, men började tända till lite i förra veckan. Men så igår morse kände jag igen mig själv:-) Lustigt hur det kan vara ibland. Men igår skulle jag ta 60% av en maxrep på knäböj, köra två rep i snabb takt och vila i 30 sek, sedan köra detta tio gånger. Kände mig vansinnigt pigg så jag tog 70% av maxrep och det gick bra. Funderade sedan över att det kan ju ha tagit bort lite av snabbheten men jag tycker ju rent generellt att det är roligare att köra tungt än snabbt:-)


Efter knäböjen var det dags för ett nytt moment - stå på händer. Ärligt talat... jag vet att alla tycker det är en bagatell. Men jag tycker av någon outgrundlig anledning att det är lite läskigt att stå på händer. När jag var liten stod ALLA ungarna på händer - utom yours truly då. Försökte tala om för min galna PT som gjort mitt program att det här med att stå på händer kan jag inte. Då säger denna empatiska man "Då är det bästa att du börjar öva då". Ridå. Då var det ju bara att bita ihop och genomföra. Det här med att ge upp är inte riktigt min grej. Jag rekryterade en kompis som fick stå och blåhålla mitt ena ben (och hjälpa mig upp). Övriga gymbesökare måste ha trott att något fattades mig:-D Jag står på händer och gapar åt min stackars polare "Håller du?! Håll i för *#%¤!!! Du får INTE SLÄPPA NUUUUUU..." Till ett ilsket ihållande tjut som lättast översätts till "Hjälp mig ner NU!" Aja, det gick bra i alla fall och hon pratar fortfarande med mig:-)


Igår kväll var det dags för Nike Dynamic Training. Det var tydligen näst sista veckan och det ska faktiskt bli kul med vanlig crosstraining efter detta. Även om det är en rolig klass. Igår var det mycket fokus på överkropp. Det var bland annat kräftgång, "puma walk" vilket var att gå på alla fyra (inte på knäna utan med så låg tyngdpunkt som möjligt), armhävningar, planka på stående armar där man går ner med armbågen till den plats där handflatan varit och sidolyft (kändes ju i axlarna mer än i magen efter alla överkroppsövningar). Scheissejobbigt var det i alla fall och jag var helt slut!


Imorse var det ryck och invertive row. Ryck gick riktigt bra även om jag känner att mina Ecco Biom skor är lite för mjuka för att köra just ryck i. Borde ha tagit av mig skorna, men jag känner samtidigt att det måste för bövelen gå att träna upp?! Nåväl efter detta var det en crossfit cirkel på fyra varv bestående av: 5 st High Pull, 8 st Hopp Chins, 12 Belly Back och 250 m rodd. Hur kul som helst!!!


Ikväll är det kickboxning på schemat och jag har planerat in ett extrainsatt hoppass imorgon bitti. Försöker plita in lite extra kondition på schemat. Löpningen går ganska segt än så länge. Sprang i alla fall lite imorse. Två minuter känns som tjugo (minst). Helt olidligt:-(

 
Written 544 weeks ago
49441 544 weeks ago

peakXp

Varför vara normal, när man kan vara sig själv?
7137 544 weeks ago

Madde J

Jag tror det blir svårt att träna upp skorna... ;)
42728 544 weeks ago

aCookie

Jag hade faktiskt in i det längsta hoppats på att träna upp skorna att utföra löpningen åt mig. Det verkar dock inte alls gå enligt plan:-(