Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

Mrbladh Link Blog

ManHenrik Blad, 42År, Kalmar, Sverige

Mrbladh's Blog

Sim-ångest

AddthisDel   FeedRSS feed  

Clock 2h 21 min   Termo Normal   Map 27.20 km   Arrow_right 11.57 km/h Arrow_right 5 min 10 sec/km   Heart 145 / 155   Fam_calories 2325 kcal


Efter en härlig löpvecka med runt 50 km i vårsol och ca 25 grader så väntar en lugnare vecka, i lördags tryckte jag på fint i 27km och känner mig mer och mer att jag kommer kunna bli en löpare framöver.


Den stora fasan som jag alltid har skjutit framför mig i livet är att det nu är dags att bli simmare på riktigt. Jag har anmält mig till Vansbrosimmet i Juli och fruktar nu att likt en sten sjunka till botten under denna härliga folkfest.


Jag sträcker därför ut en hand till alla er som anser er vara goda simmare och som har tips på vägen. Förutsättningarna är 85 kilo och ingen teknik men mkt bra kondis. Skall man börja med att få "simflås" och sedan lära sig teknik eller tvärtom?


"Måtta är farligt, inget ger sådan framgång som överdåd"


BEST  H


 

 
Written 651 weeks ago
No_small_image 651 weeks ago

Mrbladh

Tack Marcus. Jag brukar köra typ crawl 3 längder och bröst 1 längd. Skall man investera in en dolme eller annat hjälpmedel, eller är detta överkurs?
35388 651 weeks ago

Marcus74

Investera gärna i en dolme och flytbräda så kan du växelvis lägga fokus på armträning och benträning vid vissa träningstillfällen. Dolmen gör att benen och kroppen kommer upp lite, vilket underlättare crawlet och tekniken. Försök att andas på varannan sida var tredje simtag. Gör du så kommer du att tillslut att få in tekniken. När tekniken känns stabilare så kan du också öva på voltvändning vid kanten.
35388 651 weeks ago

Marcus74

Lugna armrörelser, men lagom djupa, men lite lätt nedåtvinklad hand. Se till att du får bra tryck i armtaget på slutet av crawlarmtaget. (när handen är väldigt nära benet och har 1-2 dec kvar innan den går upp igen över vattenytan.