Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

HakanLarsson Link Blog

ManHåkan Larsson, 45År

TriathlonLarssons blogg

- Vi tar det som det kommer...

Tränare för tureberg!

AddthisDel   FeedRSS feed  

Förra söndagen var jag på tränarutbildning på Tureberg Friidrott. Det är en fantastisk klubb, måste jag säga. Så långt bort från fotbollens grymtanden som man bara kan komma. De betonar verkligen lek, och att man utgår från barnen. Att jogga under uppvärmningen, gör man inte. Istället leker man kull. Och kids gillar ju inte att stå å vänta på ett led innan en övning, så istället lägger man till ett extra moment däremellan. Och dessutom har man ganska måttfullt med träning och uppmanar att barnen samtidigt ska hålla på med andra idrotter. 


Och trots allt detta, eller kanske just på grund av detta, fostrar Tureberg bland de bästa friidrottrna i Sverige. Kajsa Bergkvist osv. Det känns väldigt roligt att vara med i detta. Nu är jag visserligen bara tränare för barn födda 2007, alltså däribland min dotter. Men likväl. Det känns verkligen som jag hittat rätt. Otroligt seriösa tränarutblidningar osv. Wow. 


Sen ska jag försöka få kidsen att inte bara träna på sollentunavallen, eller för att citera Gunder Hägg (1946):


"Träningen skall förläggas till den friska skogsstigen. Där kan du glida fram utan att så mycket tänka på själva löpningen som att desto mer glädjas att få spänna ut i Guds fria och vackra natur. Där möter dig ett motlut som automatiskt tvingar upp tempot, där följer en löpa utför och så slingrar sig stigen fram än på fullständigt plan mark, än på lätt kuperad, än är underlaget det porösa barrets, än den sviktande mossans, än ligger en sten i vägen, än hejar dig något annat och allt detta gör att andra ting än själva löpningen upptager din tanke; och allt detta tillsammans gör att du bara flyter fram i ett lekande löst steg utan att offra någon kraft eller att ge något av gnistan, men väl stärker du dessa bägge faktorer, ty det är roligt att löpa. Verkligen roligt."


 


:)

 
Written 337 weeks ago