Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

HakanLarsson Link Blog

ManHåkan Larsson, 45År

TriathlonLarssons blogg

- Vi tar det som det kommer...

Sjua på 100kg

AddthisDel   FeedRSS feed  

Det pumpas på nu. Hela gänget har liksom växlat upp. Nu kör vi markant hårdare än för några veckor sedan.


Idag körde jag en sjua på 100kg i bänkpress. Ryggen är inte 100% bra, men nästan. Så jag avstår marklyft. Men ingen ont som inte har något gott med sig. Mina armar har aldrig varit särskillt stora, helt enkelt för att jag aldrig tränat dem, men när polarna nu sliter marklyft, kör jag biceps. Att få starkare armar är ju inte heller någon nackdel. När jag kör latsdrag nu, så kör jag på "16" av "20" möjliga. Vilket är lite mer än jag brukar. Är ju rätt stark i latsen, men normalt har mina veka biceps varit begränande. Men dom matta sinte lika fort nu. Vet inte vad det är i kilo, men jag tippar på att det är runt 100kg.


Ett typsikt bröstpass ut enl. följande:


3x4-8 bänkpress
3x8 hantelpress (lutande)
3x4 negativ bänkpress (några kilo över max)
3x8 hantelflyes


Sen supersettar vi biceps och triceps tills vi storknar. Riktigt härliga pass faktiskt!!


När vi kör rygg kan ett pass se ut enl. följande:


3x10 latsdrag bakom nacke
3x10 latsdrag till hakan
3x8 rodd
3x5 marklyft


Sen lägger man in något annat, typ mage, militärpress, armar eller något annat som faller på. Beror lite på hur man mår när man kört marklyft. Ibland kör vi bara marklyft. Mitt senaste såg ut enl. följande:


12x100kg (uppvärmning)
8x120kg
5x140kg
1x150kg
1x160kg
1x150kg
3x140kg
8x120kg


När man kört ett bra marklyftpass, behöver man inte köra så mycket mer. Man blir rätt trött. Och känner sig väldigt lycklig efteråt.


Benpassen ser ut enl följande:


3x4-8 benböj
3x8 benpress
3x8 benspark
3x8 bencurl
6x12 badpress

 
Written 490 weeks ago
28461 490 weeks ago

waagaard

Stark som en oxe!
Nu måste du börja springa och Cykla lite, dra runt en Arnold Svartzenegger i skogen kan bli jobbigt för herr Waagaard den 11/6. :-)
6061 489 weeks ago

HakanLarsson

Hehe... du får vara glad om jag sprungit en enda meter tills dess!!