Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

HakanLarsson Link Blog

ManHåkan Larsson, 45År

TriathlonLarssons blogg

- Vi tar det som det kommer...

Härdsmälta och bänkpress

AddthisDel   FeedRSS feed  

Ursh. Vissa dagar är bara för hemska. Tjernobyl, Estonia, Palme osv. Och nu ser vi ut att ha en härdsmälta i Japan. Det går liksom inte föreställa sig följdverkningarna, i världens tredje största ekonomi. Känns inte bra. Inte bra alls. Dels det mänsliga lidandet, förståss. Men även ekonomiskt. Japans ekonomi har stått och stampat ett bra tag och statsskulden ligger på 200% av BNP. Att förlora den energi som produceras i kombination med den sanering som krävs, kommer att kosta oerhörda summor. Lägg därtill ett höjt oljepriset, som mycket väl kan nå 140-150 dollar fatet.


This will be ugly. Den som ligger på aktier eller fonder bör sälja. I detta läge är det bättre att ta en liten förlust, än en stor. Om något så kan man lägga sig i certifikat, ex bear OMX.


Nå. Svårt att tänka på något annat en sån här hemsk dag, men på träningsfronten går det i alla fall bra. Var och körde bänkpress igår. Körde en tvåa på 115kg. Lite lustigt, för när jag nu kör på 100kg känns det inte speciellt tungt. Och för två månader sedan maxade jag 80kg. Så kan det gå.


Dock har jag fått lite ont i ett muskelfäste i ryggen. Har känt det i två veckor, har lixom kommit smygande. Men efter att jag körde på 160kg i marklyft, så har smärtan blivit värre. Det går att träna, men efteråt, och framförallt på morgonen efter, gör det ont. Ska vara lite försiktig med lyftövningarna tills det blivit bra.


I övrigt mår familjen bra. Isola är glad och Manfred sover sött. Frugan fick en infektion efter förlossningen, men efter att hon fått penicillin, så har hon piggnat till.


 


 

 
Written 491 weeks ago
35388 491 weeks ago

Marcus74

Du går verkligen framåt med stormsteg inom styrketräningen. Helt galet bra att lyfta 2 st 115 kg.

Skönt att höra att det är bra med hela familjen.

Kankse du snart börjar känna dig lite laddad för löpning? Bra underlag nu på vägar m.m. (men järvafältet är nog slaskigt ett tag till)
6061 491 weeks ago

HakanLarsson

Klart jag är upplagd för löpning!! Sprang faktiskt 2km på löpbandet idag!! :-) Är ledig nästa måndag, men sedan börjar jag cykla till och från jobbet igen. Kommer att göra gott. Känner mig riktigt sugen på kondisträning igen!
35388 491 weeks ago

Marcus74

Bra att du är upplagd för löpning. Då får vi snart ta o köra lite pass tillsammans igen!

Tror du relativt snabbt tar igen förlorad mark vad gäller konditionen. Var inte så jättelänge sedan som du körde en massa cykling.