Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

HakanLarsson Link Blog

ManHåkan Larsson, 45År

TriathlonLarssons blogg

- Vi tar det som det kommer...

Barn kan mer än man tror

AddthisDel   FeedRSS feed  

Igår ringde hustrun till jobbet och sa, med något svajig röst, att hon råkat låsa sig ute. Medan dottern var inne. Lugn svarade jag, jag kommer hem så fort jag kan.


Jag tog snabbt på mig cykelkläderna och sprang till cykeln. När jag tar ut hojen ser jag att jag fått punka!! Hur typiskt är inte det. Nå, som gammal triathlet fixade jag punkan på ett par minuter. Sedan bar det iväg. Jag cyklade genom Stockholm som ett vettvilling, förbi Norrtull och vidare norrut mot Sollentuna och Häggvik.


Trots att jag hade dåligt med luft i bakdäcket, och trots att det var motvind, slog jag personbästa med fem minuter. En dotters väl och ve, är helt klart bästa medicinen mot mjölksyra. Lungorna tjöt visserligen, men i övrigt kändes kroppen pigg.


Väl hemma såg jag att frugan redan kommit in i lägenheten. Hur gick det till?, tänkte jag.


Jo, frugan hade börjat leka med Isola genom dörrinkastet. Hon säger att hon inte kommer in för att hon låst sig ute, men att pappa är på väg. Isola, 2 år och 10 månader, svarar då det självklara


"Ska jag hämta nyckeln?".


Jaaaa... vad skulle frugan svara på det. "Ja, dom ligger i min handväska".


Isola pinnar iväg, släpar den gigantiska handväskan till dörren, drar upp dragkedjan, letar rätt på nycklarna, och tar upp dem strålande glad. Sedan ger hon frugan dem genom dörrinkastet.


Jeeez. Barn kan mer än man tror.

 

 
Written 511 weeks ago
41cdefc185c707703a7ab60f76426a705f5e4fc57f02e8a7f73ba6ef01ae30fa 511 weeks ago

Vidstige

Oh ja, barn kan mycket mer än vad vi vuxna/föräldrar tror. Svårigheten är att se det och våga låta dem göra det.
Jag har ofta sagt till mina grabbar under deras uppväxt att "ja, du är stor nog för att ... men mamma är inte stor nog än för att låta dig göra ...". Sen vande man sig vid tanken på att de faktiskt kan och så fick de göra (vad det nu var de ville göra) ;)
82033 511 weeks ago

Lottelina

Ha ha...visst är de underbara..tack för den historian *ler*