Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

HakanLarsson Link Blog

ManHåkan Larsson, 45År

TriathlonLarssons blogg

- Vi tar det som det kommer...

Bankbesök och marklyft

AddthisDel   FeedRSS feed  

Idag gick jag och frugan till banken. Förhandlade ner räntekostnaden till hälften. Och om tre månader kommer räntekostnaden ligga på 0kr. Oj vad skönt att bli av med lån-helvetet. Man känner sig visserligen fattig som en kyrkråtta, och det har krävt väldigt väldigt tajt budget under lång tid, men jösses vad najs det är att vara kvitt banken nu när räntorna går upp. Nu slipper man oroa sig för räntespikar och annat i bolånebubblans spår.


Vice riksbankschefen bedyrar för våra riksdagsledamöter att vi inte har någon bubbla. Har vi hört det förr?


Idag var jag fö. och körde och körde markyft. Gick lite si så där. Nån tjomme före mig hade använt handkräm eller liknande, så när jag skulle köra var det svårt att greppa stången. Man är ju inte heller lika stark i nyporna. Körde 3x5 på 130kg. Flugvikt jämfört med tidigare. Men det kändes väldigt väldigt tungt ändå. Man har endel att ta igen. Men det kommer. Det kommer.


Gårdagens bröstpass gick för övrigt riktigt bra. Hjärnan har nu lärt sig att koordinera handelpressen, så nu kan jag pressa betydligt tyngre hantlar. Första passen orkade jag knappt 20kg hanteln.


Min tajta diet fortsätter, och det går kanonbra. Kompletterar nu med en proteinshake direkt efter träning. Och så brukar jag äta lite av det frugan tillagar. Idag blev det lite älg-köttgryta, men en liten portion, och så skippade jag potatis och sånt. Har inte vägt mig på ett tag, men jag tror att det går åt rätt håll.


 

 
Written 497 weeks ago
40681 496 weeks ago

infrva

Många lever som småpåvar, fattar ingenting men så när man frågar så amorterar dom knappt nåt...oj, så dumt. Vi försöker verkligen amortera mkt, det lönar sig långsiktigt. Men dit ser inte många.
Fasen vad du kör på med styrketräning! Kul.
3g61tdz3i2o0gcckc0oc 496 weeks ago

Linda Granath

Här kämpas också på hårt med amorteringarna. Men vägen fram till total skuldfrihet är lång. Kanske har vi blivit av med lånen till nästa bolånebubbla, det brukar ju gå i cykler.

Vi har faktiskt ökat upp lånen i år för första gången på många år. Vi bor på landet och behövde verkligen en ny bil. Så lösningen fick bli att höja lånen. Men vi satte hårda amorteringar på lånet. Jag vill inte sätta mig i sittsen att jag har lån kvar när bilen eller bostaden inte har det värdet längre. Nä, där vill jag verkligen ligga på den säkra sidan.

Du måste ju väga dig snart igen, jag är ju nyfiken ;-)
6061 496 weeks ago

HakanLarsson

Hehe, jag ska väga mig snart, lovar! :-)

Det var klokt att öka lånet på huset, det är en bra buffert om man ska köpa bil. Varför vi pröjsar av så hårt, är mest för jag ser det som sparande. Och har haft det som ett skoj mål att nå. Dessutom var ju inte bostaden så dyr. Annars är det förstås övermäktigt. Men man kan ju beta av det man kan. Det roliga med just huslån, är ju att man betalar till "sig själv". Man får ett perfekt sparande och buffert om något skulle hända. Och dessutom minskar ju kostnaden. Ett kinderägg lixom !! :-)