Logo

Logga in

Logga in mig automatiskt vid nästa besök

eller

Glömt lösenordet?  ·  Skapa konto

Kondisjons trening

Spinning

Lock48

Du måste vara inloggad för att delta i gruppen, är du inte redan medlem kan du registrera dig via knappen nedan.

    AddthisDela med dig   FeedRSS flöde

User_female Silje87

Page_code

Document Spinning Skrivet den 19 apr 2010 09.45
No_medium_image Från: Tromsö
Inlägg: 3
medlem: 53488

Har trent spinning siden januar, ble plutselig hekta og merker ettervert at det begynner å bli lettere å henge med. Trener ca 4 timer i uken, noen uker bare 3 og noen 5. 

Har et kne som de tre siste ukene har begynnt å protestere og gjøre vondt noen ganger mot slutten av timen. Det som forvirrer meg er at det ikke er skjer hver gang og at jeg ikke kan merke noen forskjell på de gangene det skjer og de det ikke skjer. Dette gjør selvfølgelig at jeg hele tiden tar det hele litt forsiktig, og dermed får mindre treningsutbytte, uten at dette ser ut til å ha noen effekt på om jeg får vondt i kneet eller ikke.

Det gjør vondt i venstre kne, på "utsiden" (altså venstre siden) av kneet når jeg bøyer det (mer vondt jo mer bøyd kneet er) Det er ubehagelig når jeg sykler, men egentlig vondest når jeg har kommet hjem, vert i dusjen og har satt meg ned etterpå og slapper av, samt når jeg skal legge meg om kvelden. Kjenner det også avogtil litt dagen etter når jeg sitter på kontoret hvis jeg har kneet lenge i samme posisjon er det vondt når jeg skal bevege det igjen.

Noen som har noen tips til hva jeg bør gjøre for å kunne fortsette med spinning, helst oppimot 5 timer i uken, men i hvertfall 4? Noe annet jeg burde trene i tillegg? Noe jeg burde unngå å gjøre?

User AndreasFL

Page_code

Document Re: Spinning Skrivet den 20 apr 2010 10.44
47589 Från: Trondheim
Inlägg: 5
medlem: 47589

Heisann!

Med tanke på at du kunn har trent spinning de siste månedene, høres dette merkelig ut!

sykkling skal nemlig være bra for kneet og ikke gjøre ting vondt verre.

Jeg er selv spinning instruktør, og kan tenke meg at du ikke har de rette instillingene på sykkeln din! 

Har du nemlig sete for langt nede kan dette være grunnen. Også da rart om instruktørene du har vert til ikke har sett/hjulpet deg med dette. Dette gjelder også stryet, om det er for langt oppe slik at det skaper en feil teknikk og sittestilling som over tid skader kroppen din.

Kan dette være någenlunde riktig?

 

Isåfall snakk med instruktøren du har å be han/hun hjelpe deg å stille inn sykkelen korrekt. Slik at du jobber deg mot en bedre teknikk og lindrer kneet fra å bli værre! 

 

Håper du kommer deg raskt:)

 

Sportslig Hilsen 

Andreas

User_female Silje87

Page_code

Document Re: Spinning Skrivet den 20 apr 2010 13.38
No_medium_image Från: Tromsö
Inlägg: 3
medlem: 53488

Takk for raskt svar. 

Jeg vet jeg har hatt setet for lavt tidligere, men tror nå jeg har funnet rett innstillig på det og problemene med kneet har kommet etter at jeg hevet setet.

Det er mulig jeg har styret for høyt, synes det er vanskelig å finne riktig innstillig her, og for hver instruktør jeg spør om hjelp til å stille inn dette har de forskjellige forslag (har fått beskjed om at jeg har det for høyt og for lavt)

Skal prøve igjen å få hjelp til å stille inn sykkelen, alt som kan hjelpe må prøves.

Jeg lurer også på om litt av problemet er at jeg kanskje trener for mye spinning og for lite (les ingenting) annet? Jeg er avhengig av at det er noen som "driver" meg for å klare å holde intensiteten oppe over tid (både innenfor treningstimen og for at jeg skal klare å dra på trening igjen "neste" gang) , og synes dermed spinning er perfekt trening, men innser jo at det ikke er særlig variert trening og at jeg kanskje burde vurdert å trent mer variert.

Takk for hjelpen så langt

User_female maria10

Page_code

Document Re: Spinning Skrivet den 22 apr 2010 23.14
No_medium_image Från: Gjerdrum
Inlägg: 1
medlem: 69474

Hei!

Jeg er også spinninginstruktør, og jeg er enig med førstemann som sa at det er viktig at du har rett innstilling på sykkelen. En annen ting er hvordan du sitter med knærne når du sykler. Jeg legger ofte merke til at noen sitter med knærne lett innoverskrudd slik at kneleddet får en vridning. Du sykler såpass mye (bør vurdere andre ting også?) at det er viktig at du har noenlunde rett teknikk når du sykler. Prøv å legg merke til dette neste gang. peker lårene og knærne rett frem, eller har du en vridning inn mot midten? Mens andre sykler med knærne vendt utover, dette er selvsagt heller ikke optimalt.

Lykke til!

 

User_female Silje87

Page_code

Document Re: Spinning Skrivet den 23 apr 2010 21.45
No_medium_image Från: Tromsö
Inlägg: 3
medlem: 53488

Takk for hjelpen begge to, tror nok at dere hadde rett.

Hevet setet og merker allerede at det er bedre, og jeg som trodde at dersom jeg hevet setet rekker jeg ikke ned til pedalene(det gjør jeg selvfølgelig og kjenner at det er mye mer riktig) jeg må vel snart bare innse at jeg er høyere enn jeg hadde trodd.

Prøver å passe på at jeg har knærne rett, og tror jeg for det meste har det ( i allefall for det kneet jeg har slitt med) det andre kneet "vingler" av og til litt frem å tilbake, spesiellt når jeg begynner å bli sliten.

Jeg skal vurdere andre ting også, men bortsett fra spinningen sliter jeg fortsatt veldig med treningsmotivasjon, hjelper ikke at ingen av vennene mine trener samme sted som meg så jeg ikke har noen som kan dra meg med heller, men skal prøve å få inn litt mer variasjon :)

 

God helg!

User_female Hilde.haugnes

Page_code

Document Re: Spinning Skrivet den 30 apr 2010 16.25
54943 Från: Trondheim
Inlägg: 29
medlem: 54943

Hm.. ikke godt nei. Jeg har hatt knetrøbbel selv. Det kan selvsagt være at det er noe feil med innstilling på sykkelen. Ta også høyde for om du har føtter som er veldig innovervendt eller utovervendt. Da dette kan gi feil/vridning i kneleddet hvis din naturlige fotstilling provoseres på sykkelen. regner med at du bruker sykkelsko...?  Du må evt stille om litt på dine fester under skoene. Jeg har hatt store kneproblemer med sykling pga feil plassering og vridning på festepunktene under skoene.

I tillegg kan det selvsagt hende at du har en "slitasje eller rusk" i menisken, eller andre feil/skader inni kneet. Men dette må evt en lege/fysioterapeut undersøke hvis det viser seg at du ikke får det bort ved å se på de andre tingene først.

Lykke til. ( -jeg har slitasje i menisken, -og det ene kneet måtte opereres. Det andre kneet kommer nok til å bli likens etterhvert...) Jeg sykler imens til det sier stopp :-)

 


    AddthisDela med dig   FeedRSS flöde