Logo

Logga in

Logga in mig automatiskt vid nästa besök

eller

Glömt lösenordet?  ·  Skapa konto

Kondisjons trening

Noen gode råd?

Lock48

Du måste vara inloggad för att delta i gruppen, är du inte redan medlem kan du registrera dig via knappen nedan.

    AddthisDela med dig   FeedRSS flöde

User rogeriksen

Page_code

Document Noen gode råd? Skrivet den 11 mar 2010 00.26
67331 Från: Sykkylven
Inlägg: 1
medlem: 67331

Må først få si at dette er en kjempebra side. Fant den nettopp og meldte meg inn som medlem her. Sluttet å røyke for en drøy uke siden etter å ha røykt i nærmere 30 år.I løpet av disse 30 årene har jeg ikke vært spesielt aktiv innen sport.

Jeg har et ønske om å komme meg i form og vil begynne å trene kondisjonstrening som jogging og sykling i første omgang. Vil etterhvert gå over til styrketrening.

Er det noen som kan gi meg tips om hvordan jeg skal trene mest mulig effektivt? Kosthold er også noe jeg bør tenke på. Forslag til sunn og rimelig mat - går dessverre på uføretrygd, så det kan ikke koste for mye - mottas med takk.

Takker for alle tilbakemeldinger.

User_female MonaIren

Page_code

Document Re: Noen gode råd? Skrivet den 11 mar 2010 15.15
Picture?wid Från: Haugesund
Inlägg: 4
medlem: 52521

Gratulerer med røykeslutt!!

Har du planer om å trene på treningssenter eller ute?

Hvis ute, så ville jeg begynt med korte jogge-/sykkelturer til å begynne med. Kanskje 2-3 ganger i uken. Øk gradvis lengden og intensiteten etterhvert som du kjenner du klarer mer og blir sterkere. Sett deg kortsiktige og langsiktige mål.

På treningssenter blir du jo "holdt i gang" dersom du benytter deg av gruppetrening f.eks. spinning og styrketimer. Det funker i hvertfall veldig bra for meg ;)

Det sies at den aller beste måten å komme i form på, er å jobbe i intervaller. Altså rolig sykling/ jogging i 3 minutter og så alt du klarer i 3 nye minutter. Jobb slik i 20-30 min. til å begynne med, og øk når du føler du klarer mer.

Vet at noen treningssentere opererer med rabatter for uføre og trygdede :) Sjekk opp der du bor! 

Håper dette var til litt hjelp.

Lykke til!

Mona Iren

User_female jeanett

Page_code

Document Re: Noen gode råd? Skrivet den 11 mar 2010 17.02
0ea681f6c66d56a41056ab91a992acc15c6246e8281e71c67f0474271e1d0f9a Från: Oslo
Inlägg: 16
medlem: 66370

Tren deg opp til å tåle jogging ved å gå tur hver dag på min 3km. 2x pr uke lengre gåtur på opptil 10km. Løp 2 rolige joggeøkterpr uke til å begynne med a 30min feks mand og torsdag. Sykling imellom dette.  Intervall kan etter min erfaring bli for tung belastning på sener og ledd til å begynne med. Kroppen må bli trent for å trene.

Start med lett styrke allerede nå for å forhindre potensielle belastningskader ved løping. Øvelser kan du søke på nett, men sats på enkle øvelser du kan gjøre hjemme som liggende rygghev, armhev, skorpion, eselspark, knebøy, strak mark uten belastning eller med vannflaske, enarms fremoverbøyd roing med vannflaske, tåhev osv. Sats på store muskelgrupper, funksjonell trening og kjernemuskulatur.

Kosthold - implenter bønner og linser i kostkold. Om du feks skal laga tomatpastasaus kan du i bruke 1/2 part karbonadedeig og 1/2 kideny beans/bønner. Nøtter er også billig, sunt, godt og mettende og nødvendig. Søk oppskrifter på nett og lag eget oppskriftshefte.

Lykke til og stå på!!!!

User_female fluffy2

Page_code

Document Re: Noen gode råd? Skrivet den 14 jun 2010 20.09
72516 Från: Hamarøy
Inlägg: 1
medlem: 72516

Kjempekjekt at du skriver dette Jeanett Jobber selv med og finne et kosthold som passer meg i forhold til treningen jeg gjør...er ikke lett, men jeg skal finne ut av det...Takk for gode råd


    AddthisDela med dig   FeedRSS flöde