Download our apps!

App_store_129

Android_app_on_play_logo_small

O-ringen Halland

SeSuecia, Halmstad

Fecha: 2012-07-22 Actividad: Carrera
Participantes: 3 Creado por: Pjodde
Pista: No hay pistas adjuntas a esta competicion

O-Ringen är Sveriges största idrottsäventyr och världens största orienteringsfest som avgörs varje år i juli vecka 30, på nya platser år efter år. När tävlingen startade 1965 var det under namnet 5-dagars, och som det namnet antyder är det tävling i fem dagar för deltagarna, med en etapp varje dag men där det sammanlagda resultatet efter hela veckan räknas i tävlingen.

O-Ringen är en mötesplats för runt 15.000 - 20.000 orienterare som tillsammans under tävlingsveckan gör runt 75.000 starter. Deltagarna kommer från hela världen och ett 40-tal nationer brukar vara representerade. Tävlingen är uppdelad i klasser efter ålder och kunnande. Totalt brukar det handla om strax över 100 klasser varje år, från de yngsta i 10-årsklasserna till de verkliga veteranerna i 90-årsklassen.

O-Ringen är i mångt och mycket en stor familjefest. Familjen tillbringar en semestervecka på O-Ringen och alla i familjen kan delta efter sina förutsättningar. Barn, ungdomar och föräldrar träffar gamla kompisar och nya bekantskaper. O-Ringen arrangeras på olika platser år från år. Centrum för tävlingen är en speciellt uppbyggd O-Ringenstad, där tusentals husvagnar och tält ställs upp, liksom all övrig nödvändig infrastruktur i form av servicebyggnader, försäljning och mässor. Svenska Orienteringsförbundet äger arrangemanget men har en egen organisation för utveckling och drift av O-Ringen. Kommande arrangörer utses tre-fyra år i förväg och sedan planeras allt i samråd mellan det centrala kansliet och lokala arrangörer från orienteringsklubbarna i regionen.

När det gäller det tävlingsmässiga så har terrängen i Halland mycket att bjuda på och här blir det en variation som kommer sätta de flesta orienterare på prov med allt från kuperad granskog till snabblöpta bokskogar och sanddyner.

Under etapp 1 och 2 i natursköna Simlångsdalen kommer deltagarna mötas av en långdistans på första etappen och en medeldistans etapp 2. Båda med fin och varierande terräng, från gammal granskog till fina bokskogar. Mestadels god till mycket god framkomlighet och måttlig till stark kupering. Arenan ligger belägen mycket vackert vid Simlångsdalens sjösystem.

Etapp 3 går vid Villshärad/Ringenäs som bara ligger ett stenkast från havet. Här kommer det bjudas på en medeldistans, där det blir att orientera sig mellan sanddyner och detaljrika klitterområden. Mestadels god framkomlighet och snabbsprunget, men här väntar några grönområden som är mindre framkomliga.

De två sista etapperna avgörs uppe på Nyårsåsen som är en stigrik ås med varierande skog. Detaljrika sluttningar som kommer kunna vara avgörande för många och där noggrann orientering kommer krävas ända in till sista kontrollen. Måttlig till stark kupering.

Comenzar coste: Desconocido Ultima fecha de entrada: Desconocido
Comenzar tiempo: Desconocido Pagina de inicio: Pulsa para ver website

Resultados

Top 15 de resultados de participantes

» Mostrar tabla completa de resultados

# Lugar Nombre de usuario Resultado
1 3 Zafrina 2h 32 min 37 sec
2 17 Pjuckas 3h 14 min 34 sec

Resto de participantes

User_small_femaleKarro2

Imagenes relacionadas

 

Aqui estan algunas imagenes actualizadas por otros participantes. Si tienes una imagen que piensas que puede ser interesante para verla aqui, ulsa el botón de la derecha.

No hay imagenes actualizada en esta competicion
 

Chat

Aqui tu puedes escribir cortos mensajes de texto para todos los participantes de la competicion