Logo

Conectado

Conectarse automaticamente la proxima vez

or

Forgotten the password?  ·  Create account
11
  • Paginas

  • No hay páginas

iris Link Blog

KvinnaInger Nordin, 58Años, Borlänge, Suecia

Iris blogg

AddthisCompartir   FeedRSS feed

Intervaller!

2014-09-09 22:48   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Hej och hå! Idag stod det intervaller på schemat....10 min uppvärmning långsam jogg sedan intervall 4 min , 2 min vila X5 avslutade med 10min långsam jogg som nedvarvning. Försökte att springa samma tempo genom alla intervallerna, men har ju lite svårt för det. Men jag orkade springa genom vilan, tidigare har jag inte orkat intervallerna ut, utan gått på slutet! Så skam den som ger sig:-))


Men jag "sprang hela tiden" mitt mantra som jag ständigt upprepar!


Känslan som infinner sig i kroppen när man är klar, är ju helt underbar... längtar till nästa pass! Din lilla f*..n som sitter på axeln, släng dig i väggen!

 

Halvtimmar

2014-09-08 21:39   Pepps 1 Like   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Idag startade en motionskampanj på jobbet gällande att samla tränade halvtimmar. 30 minuters träning motsvarar 1 poäng. Naturligtvis har jag anmält mig, och har inte tränat en minut! Jaja har inplanerad träning tis,tor och lördag. Eventuellt hinns det med något mer, kul är det iallafall. Kampanjen håller på till 19 oktober. Fina priser att välja på.


På träningsfronten kämpar jag med min träning, som ett första mål att kunna springa en mil utan att gå. Kämpar på är i mitten på träningsprogrammet. Sedan får jag koncentrera mig på att öka farten lite läs mycket. Men jag har väldigt svårt att ta mig ur min bekvämlighetszon. Finns det fler som jag? Har ni tips på hur man gör rent mentalt?


Jag har ju aldrig tränat så regelbundet som jag gjort det sista året i hela mitt snart 50-åriga liv! Har aldrig presst kroppen som jag gör nu, aldrig sprungit fort mer än i lekar på skolgården. Varit en riktig soffpotatis med andra ord.


Men det är det ändring på! Jag, en löpare.....eller

 

Regn!

2014-08-19 19:47   Pepps 1 Like   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Herregud vad det har regnat idag, men det är väl bra för potatisen eller nåt!


Våren 2013 hittade jag på nätet en löparskola som Röhnisch anordnar tillsammans med två träningsbloggare. Röhnisch Running School, då var det att kunna springa 5km som mål. Anpassat för i första hand tjejer som inte tränat löpning förut, eller som ville bli snabbare. Då körde jag det och det var så roligt. Ihöstas var det dags för 10 km, började då men blev förkyld och tappade focus.


Nu har jag kört första veckan, totalt 6 veckor. Pass 3 var att jogga/springa i 30 min i en fart så att du känner att du kan springa hur långt som helst. Men hur underbart är det inte, mitt mål är ju att springa 10 km utan att gå, (kanske i nån backe) ska vara med på Stockholm Tunnel Run 22 november. Åh då ska jag springa:-)


Har sprungit Tjejmilen 3 ggr och alltid fått gå i omgångar, för att jag varit helt slut. Men det ska det bli ändring på....

 

Livet!

2014-08-18 20:39   Pepps 2 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Har inte tränat som det var tänkt, ibland så gör sig livet påmint. Min svärfar somnade in den 14 augusti efter att kämpat mot den j..*la cancern under 7 månader. Så familjen har varit prioterat i allra högsta grad.


Men idag fick jag till ett backintervall, 4x60sek, 4x45sek, 4x30sek samt jogg 13min uppvärmning dit och 10min nerjogg hem. Det var jobbigt som det ska vara.


Hade tokregnat hela natten och på förmiddagen, men då jag bestämde mig att jag kör ändå i regnet, så slutade det:-). Är iallafall jättenöjd att jag kom ut. Tänkte träna lite intensivare den här veckan då gubben åker iväg på Björnjakt, samt att skolorna börjar.

 

Distanspass i värmen.

2014-08-03 16:35   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Det här är stort, jättestort för att vara mig! Jag sprang i 59,12 minuter, stannade för att dricka vatten några gånger.   Nu är det ju så att jag springer väldigt sakta, men under den tiden jag sprungit regelbundet så har jag aldrig sprungit sammanhållande så långt. Han den där saken på axeln har ju setat och tjatat: Nej nu måste du vila, måste gå lite....ja ni vet. Sket väl i honom, så jag matade på:-)


Vattnet ja, det hade blandat med en Resorbtablett. Tänkte att det var klokt i denna värme! Det var det nog, ändå var det mulet så jag slapp ju solen som gassade på mig. Måste tänka på att ha någon keps eller så på huvudet. Hatar det men det är säkert bra!


Så en summering av dagens distanspass: Varmt, slitigt men alldeles underbart....för allt sitter ju i pannbenet:-)


 

 

Tankar!

2014-07-30 18:59   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 comentarios   Images 0 Images Small_addthisCompartir

Mitt första inlägg på en blogg överhuvud taget, min soffpotatisblogg:-)Har fyllt i min träningsdagbok, har legat efter några veckor! Men nu är det gjort, konstaterade att jag under vecka 30 så genomförde jag 7 pass. Då hade jag avverkat både paddling och löpning vissa dagar. Men va stolt jag blir över mig själv. Att jag tränar så pass, nu paddlar jag eller springer jag inte särskilt fort, men jag GÖR det!


Åh det känns så skönt...ska försöka att inte känna mig pressad av att prestera någon toppfart, utan att sakta men säkert öka farten mot målet: Att kunna springa 10km, och då menar jag springa, den lilla saken (har inget namn på den) som sitter på min axel ska inte få bestämma! Han har sedan jag började på allvar sommaren 2011 inför Tjejmilen, setat på min axel och tjatat: Nej nu orkar du inte mer, nu måste du gå. Uppförsbacke,åh nej det orkar du inte! ja kanske en bit men inte hela! jag min dumma f'n har tänkt OK du har rätt....jag måste nog gå en stund och andas ikapp.


Men från och med nu ska jag inte lyssna på hen något mer, bort med hen. Så hädanefter kommer det att stå i min träningsdagbok: Sprang hela tiden, ett mantra jag kommer att upprepa för mig själv!