Download our apps!

App_store_129

Android_app_on_play_logo_small

O-ringen Halland

SeSweden, Halmstad

Date: 2012-07-22 Activity: Running
Participants: 3 Created by: Pjodde
Track: There is no track attatched to this competition.

O-Ringen är Sveriges största idrottsäventyr och världens största orienteringsfest som avgörs varje år i juli vecka 30, på nya platser år efter år. När tävlingen startade 1965 var det under namnet 5-dagars, och som det namnet antyder är det tävling i fem dagar för deltagarna, med en etapp varje dag men där det sammanlagda resultatet efter hela veckan räknas i tävlingen.

O-Ringen är en mötesplats för runt 15.000 - 20.000 orienterare som tillsammans under tävlingsveckan gör runt 75.000 starter. Deltagarna kommer från hela världen och ett 40-tal nationer brukar vara representerade. Tävlingen är uppdelad i klasser efter ålder och kunnande. Totalt brukar det handla om strax över 100 klasser varje år, från de yngsta i 10-årsklasserna till de verkliga veteranerna i 90-årsklassen.

O-Ringen är i mångt och mycket en stor familjefest. Familjen tillbringar en semestervecka på O-Ringen och alla i familjen kan delta efter sina förutsättningar. Barn, ungdomar och föräldrar träffar gamla kompisar och nya bekantskaper. O-Ringen arrangeras på olika platser år från år. Centrum för tävlingen är en speciellt uppbyggd O-Ringenstad, där tusentals husvagnar och tält ställs upp, liksom all övrig nödvändig infrastruktur i form av servicebyggnader, försäljning och mässor. Svenska Orienteringsförbundet äger arrangemanget men har en egen organisation för utveckling och drift av O-Ringen. Kommande arrangörer utses tre-fyra år i förväg och sedan planeras allt i samråd mellan det centrala kansliet och lokala arrangörer från orienteringsklubbarna i regionen.

När det gäller det tävlingsmässiga så har terrängen i Halland mycket att bjuda på och här blir det en variation som kommer sätta de flesta orienterare på prov med allt från kuperad granskog till snabblöpta bokskogar och sanddyner.

Under etapp 1 och 2 i natursköna Simlångsdalen kommer deltagarna mötas av en långdistans på första etappen och en medeldistans etapp 2. Båda med fin och varierande terräng, från gammal granskog till fina bokskogar. Mestadels god till mycket god framkomlighet och måttlig till stark kupering. Arenan ligger belägen mycket vackert vid Simlångsdalens sjösystem.

Etapp 3 går vid Villshärad/Ringenäs som bara ligger ett stenkast från havet. Här kommer det bjudas på en medeldistans, där det blir att orientera sig mellan sanddyner och detaljrika klitterområden. Mestadels god framkomlighet och snabbsprunget, men här väntar några grönområden som är mindre framkomliga.

De två sista etapperna avgörs uppe på Nyårsåsen som är en stigrik ås med varierande skog. Detaljrika sluttningar som kommer kunna vara avgörande för många och där noggrann orientering kommer krävas ända in till sista kontrollen. Måttlig till stark kupering.

Start cost: Unknown Last entry date: Unknown
Start time: Unknown Homepage: Klick to view website

Result

Top 15 participant results

» Show full table of results

# Place Username Result
1 3 Zafrina 2h 32 min 37 sec
2 17 Pjuckas 3h 14 min 34 sec

Remaining participants

User_small_femaleKarro2

Related images

 

Here are some images uploaded by other participators. If you have an image that you think would be interesting to see here, click the button to the right.

There are no uploaded images in this competition.
 

Chat

Here you can write short text messages to all other competition participants.