Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
2e967c13af0b02df76d263a81acde0ec7b9af3a17da4ff13d5adb6a9d560f1fe
  • Pages

  • No pages

viiva Link Blog

KvinnaViktoria Ivarsson, 48year

viiva's Blog

LCHF

AddthisShare   FeedRSS feed  

Sedan jag skrev ssenast har jag hunnit med 4 stycken grupppträningar, vilka har gått mycket bättre än jag förväntade mig. Jag är riktigt peppad av den extra press jag får av kunniga människor upplagda träningspass som pressar mig längre än jag skulle klarat att själv göra. 


Förutom detta har jag även fått en chockartad upplevelse efter mycket research på nätet där jag förstått faran med alla de kolhydrater vi får i oss och faran med de idiotiska kostråden som myndigheter och dietister hittills gett ut. 


Med början den här veckan har jag därför skurit bort allt spannmål och allt socker ur min kost, för att istället ersätta det med fett, protein och självklart grönsaker som jag alltid ätit mycket av. 


Vågen står idag på 67kg, jag är trött ofta, känner mig tung i kroppen och som att jag konstant vore full av vätska. Förutom detta har jag en gammal ryggskada som gör att mina nerver är översensibiliserade, vilket ibland kan ge mig smärta i hela kroppen, speciellt när jag är stressad, vilket sedan också leder till trötthet.


Dock börjar jag nu på allvar tro att mycket av smärtan och tröttheten kommer av den mat jag äter och inget annat. 


För alla er som äter med LCHF som grund: Snälla! ge mig tips om misstag ni gjort, saker som varit extra bra, era bästa recept, tips och tricks.

 
Written 465 weeks ago
10 464 weeks ago

backtome

Ta bort det söta är bland det bästa man kan göra! Ett misstag är att tro att man kan "unna sig" lite sött som belöning för att man "varit så duktig". Äter man sött, så triggar det ett sug efter mer sött, så jättelätt att trilla dit i gamla vanor igen. Nej, unna dig istället extra gott av det nyttiga, t ex handskalade räkor istället för vanliga Keson som protein en kväll eller en god, exotisk frukt istället för choklad :) Kom också ihåg att färdigmat ofta är både sötare och saltare än egenlagat, så matlåda rules!
2e967c13af0b02df76d263a81acde0ec7b9af3a17da4ff13d5adb6a9d560f1fe 464 weeks ago

viiva

Tack för tipsen! Jag är totalt anti all halvfabrikat men jag har en sjuk svaghet för choklad och bröd. Där ligger min stora kamp. Jag förstår att det måste vara allt eller inget. Just nu har jag fått en motivation som jag inte haft förut. Antar att jag är redo för att ta itu med kosten nu när jag lyckats träna regelbundet under lång tid.