Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
10468
  • Pages

  • No pages

puppe Link Blog

Kvinna48year , Malmö, Sweden

Röda tights

en friskisledares bekännelser

Här händer det grejer

AddthisShare   FeedRSS feed  

Länge sedan jag skrev ser jag... Har helt enkelt haft fullt upp med köksrenovering, jobb och annat. Har inte heller haft tid och ork att vara här så mycket som jag brukar. Någonstans tog också mitt guldmedlemskap slut och jag har helt enkelt inte tagit tag i att skaffa ett nytt. Tills nu...


Här händer det grejer vill jag lova. Fick börja jobba tidigare än planerat, så jag har haft fullt upp sedan mitten på maj. Finns även chans till förlängning, så det hoppas jag såklart på. Inte helt lätt att gå upp med tuppen och pendla 45 min åt vardera hållet heller, men jag ska verkligen inte klaga. Jag stormtrivs på jobbet och de verkar gilla mig med.


Tyvärr pallar man inte träna lika mycket som man vill i och med pendlingen, men det får man ta. Kör två egna pass i veckan till mitten på augusti och försöker klämma in ett till i veckan. Kör på med egna pass till mitten på augusti och ska sedan vara ledig till terminsstarten i september.


Ledarskapet går jättebra! Jag upplever att jag har höjt min lägstanivå  och att jag har fler och fler pass jag är riktigt nöjd med. Superkul att det går åt rätt håll!


OCH... Jag är gravid och ska om allt går som det ska få en liten i slutet av januari. :D Som tur är har jag mått toppen hitills. Kan träna på som vanligt även om jag har blivit tröttare av passen än vanligt. Ungefär som när man precis varit förkyld. Har dessutom lagt på mig 4-5 kg och det gör också sitt till. Jag är så tacksam att jag inte mår illa. Jag har avsagt mig mina skivstång/konditionspass till hösten, för det är lite för jobbigt redan nu. Men tanken är att jag ska fortsätta köra åtminstone ett Skivstångspass i veckan under hösten. Vi får se hur det går...


Naturligtvis försöker man läsa på om träning under graviditet, men det finns inte så mycket vettigt att läsa. Hittade en sida med bra info http://www.naraforaldrar.se/gravidtraning.htm, men om någon här har erfarenhet av tuffare träning och graviditet får ni gärna skriva en rad. Så, jag antar att bloggen mer och mer kommer att handla om träning vid graviditet, men med tanke på det magra utbudet som finns att läsa på nätet så är det nog bara bra.

 
Written 723 weeks ago
31850 723 weeks ago

proppan2

Grattis till graviditeten! Vad kul! Kul också att du trivs så bra på jobbet. Synd bara med pendlingstiden, men det kanske det är värt?
Kul också att det går bättre och bättre med ledarskapet. Härligt!
Jag har själv ingen erfarenhet av lite tuffare träning under graviditet, men har varit på skivstångspass där instruktören varit ganska så rund om magen. Kanske 7:e månaden eller liknande. Jag tror det är en fråga om hur man mår och hur mycket man orkar. Det gäller nog att lyssna på kroppen, mer än vanligt.
3g61tdz3i2o0gcckc0oc 723 weeks ago

Linda Granath

Grattis till graviditeten!
Vid min första graviditet kunde jag träna på som vanligt fram till att det var två månader kvar. De sista två månaderna fick det bli promenader och simning. Vid min andra graviditet ble jag mycket större. Jag hade ju då dessutom en 1,5 åring att ta hand om. Så så orkande jag inte träna. Då la jag ner träningen nästan helt. Men precis som Proppan skriver. Lyssna på kroppen och gör det du mår bra av.
10468 723 weeks ago

puppe

Tack, tack! Jag lyssnar på kroppen och hitills har det funkat. Var på ett jympapass igår och upptäckte att det inte var så skönt att göra jumping jacks, så de fick jag byta ut. Tur att man är jympaledare så att man vet vad man ska byta med för övning. ;)