Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

nieve Link Blog

KvinnaRebecka Jonsson, 47year

nieve's Blog

AddthisShare   FeedRSS feed

Page: First | Previous | 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | Next | Last

Nya mål

2011-01-18 18:57   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Förutom ett mål att tappa några kilo inför årets badsäsong, har jag nu fått extra peppning i träningen, i form av en kvartsmara som ska avklaras den 4 juni.


Det var vd:n som lanserade idén på lördagens firmafest, att hela företaget skulle ställa upp. "Självklart!" sa alla. Då. Med ett antal promille innanför västarna. Vi får se hur det blir i verkligheten...


Men mitt mål är att ställa upp, och springa på under en timme. Det är ett rätt högt mål för mig, men jag ska jobba för att realisera det. Det har tyvärr inte blivit någon skidåkning än i vinter, och väglaget medger ju inga löparrundor utan fara för livet, så det får bli gymmet så länge.


För några år sedan tränade jag hyfsat regelbundet, men hade en "hatmaskin" som jag höll på att svimma när jag körde. Axelpressen. I går kollade jag i träningsdagboken och jämförde hur mycket vikt jag la på då och nu.


Dubbelt så mycket nu!


Orsaken kan inte vara annan än att jag de senaste dryga två åren burit runt på en allt tyngre gosse. :)

 

Tillbaka på gymmet

2009-10-26 22:25   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Efter ca 1,5 års uppehåll pga graviditet har jag nu återvänt till gymmet. Jag har inga högre ambitioner än att gå dit ungefär en gång i veckan, och att bara träna för att må bra. Jag vill få bättre hållning och gärna bli av med lite plufs som satt sig kring midjan efter att sonen låg därinne. :)


Jag planerar att börja varje pass med löpning 10-15 minuter, ganska intensivt för att bränna lite. Sen kör jag lite blandade övningar som känns bra för dagen. Men minst två ryggövningar. Sittade kabelrodd är en favorit.

 

Säsongspremiär i spåret

2009-05-07 15:09   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Efter två års träningsuppehåll (pga graviditet), tog jag i dag min första löprunda. Eller, "löprunda"... Jag sprang kanske 300 meter innan jag fick en brännande håll i magen, och var tvungen att gå. Resten av den drygt 3 km långa rundan blev det mest promenerande, med undantag för några hundrameterslöpningar då och då. Hållet ville inte ge med sig.
Nåja, nu kan det bara gå framåt!

 

Ont efter långpromenad

2008-05-06 14:24   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 Comment   Images 0 Images Small_addthisShare
Var ute på en "lång"promenad i dag (knappt 5 km). Skönt att röra sig, men jag fick ont under ena foten nästan direkt. Mot slutet fick jag också ont i ljumskarna. Nu några timmar efteråt kan jag knappt gå - måste ha sträckt mig i sidan av magen eller nåt för det gör riktigt ont så fort jag reser mig upp. Sitta ner går fint. Hoppas det går över... Vill ju kunna röra på mig trots att magen växer.
 

Tack

2008-05-04 10:15   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Tack för era grattishälsningar efter förra inlägget.

 

Här är en bild på magen (för ett par veckor sedan).


 

Träna lugnt! ;) 

 

Gravid

2008-04-29 13:43   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare
Jag har inte varit särskilt aktiv på sistone med träningen, och inte lär det bli bättre framöver. Jag har nämligen en liten bebis i magen. :) I slutet av augusti hoppas vi att det pluppar ut. Sen får man väl ta tag i träningen igen.
 

Back in business

2007-08-29 23:52   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Var på gymmet idag, för första gången sen Dackefejden, typ. Tog det lite lugnt och minskade lite på vikterna. Körde mest biceps och rygg. Brukar inte få så mycket träningsvärk av det. Men vi får väl se i morgon...

 

Sprang Midnattsloppet härom veckan också. Fullständigt otränad. Det gick ju. Men inte bra. En timme tog det. Och knät for illa på kuppen. Har inte gått över än. Börjar göra rejält ont efter ca 5 minuters ansträngning. Inte kul. Min älskade sambo har ett antal bra förslag på vad som kan ha gått sönder där inne... Själv hoppas jag ju på en enkel överansträngning. Men borde det inte gå över då om man vilar (=sitter framför datorn) hela dagarna? 

 

Trängselchock på gymmet

2006-12-05 16:38   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare
Har börjat gå på gymmet i perioder. Först tre dar av fyra möjliga, sen uppehåll en vecka, och nu lär det bli flera dar i rad igen, och sen uppehåll. Men men, det är väl bra att musklerna får vila och återhämta sig emellanåt...

Var på gymmet idag, och fick närmast en chock närjag kom in i konditionsrummet för att värma upp. Femton pers där inne! (Det brukar vara 2-5 ungefär.) Fick tag på en ledig maskin till slut i alla fall. Som tur var verkade alla vara där för att köra långa konditionspass; i resten av lokalen var det inte lika trångt.

Som vanligt var det några ungar där idag igen. Ett spädbarn som låg i babylift, och det gör väl inget. Men en tjej i fyraårsåldern var där med sin mamma, och först lekte med ett tiotalutspridda plastdjur på golvet, och sedan la sig i en situpsmaskin och klängde. Jag försökte ge morsan onda ögat, men jag tror tyvärr inte hon uppfattade det. Hade ungen kommit i närheten av mig och min träning hade jag sagt till, men nu gjorde hon inte det.
 

Styrketräning i beckmörker...

2006-11-28 17:25   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare
Hälsade på min flickvän i Hallsberg i går, och vi gick och tränade på Hallsbergs styrketräningsklubb (tror jag det heter...) Egentligen hade vi tänkt provträna på Nautilus, men de vägrade släppa in oss om vi inte hade en instruktör med oss. Och det kändes fånigt, så vi gick till den lilla skrubben med fria vikter och skramliga maskiner runt hörnet i stället.
Grejen var bara den att strömmen gått i hela kåken, så lokalen var kolsvart. Vi lyste oss fram med mobiltelefonens ficklampa ett tag, men övergick sedan till att träna i mörker. Bara en gatlykta utanför gav lite ledljus. Rätt mysigt, men kanske lite farligt också...
Till slut återkom elen i alla fall, så vi kunde se vad vi gjorde när vi tränade, och dessutom få lite musik. :)
 

Kör hårt

2006-11-27 08:29   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare
Kom äntligen iväg till gymmet igår. Körde ben och kondition och det kändes riktigt bra! Blev rätt intensivt, som vanligt när man är ensam.
Tränade lite triceps+axlar hemma dagen innan också, så nu har jag härlig träningsvärk i halva kroppen. :)
Idag ska jag iväg till min kära i Hallsberg, och träna där också, så i morgon lär jag ha träningsvärk i HELA kroppen!
 
Page: First | Previous | 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | Next | Last