Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

magzeus Link Blog

ManMagnus Andersson, 55year , Brålanda, Sweden

Vägen till min första IRONMAN

Tankar och kommentarer om min träning och vardag inför IM Kalmar 2015

Rapport tävlingslopp Karolinerloppet

AddthisShare   FeedRSS feed  

I Söndags körde jag min 3:e tävling på längdskidor, japp utdraget på alla år jag levt. Så man är ganska grön just på tävling här då. Tävlingen var i Dalskog. Och tävlingen var i 3 olika distanser, 13,5km, 27km, och seedningslopp på 40,5km. Vilket arbete arrangörerna hade gjort, så ifrån mildväder till kallare och precis snöfall dagarna innan så fanns det mycket bra spår att tävla i och mycket bra stavfäste. Enormt bra arbetat av arrangörsklubben!


Hur det gick? Jo, det gick ju betydligt bättre än i fjol. Men då körda jag 42km, men då tog jag helt slut redan efter 2 mil (startade vid det tillfället ganska ok). Men det som sket sig i fjol var att jag inte kunde stakåka utan fick diagonal mycket pga. noll stavfäste. Eller rättare sagt mjuk snö, för staven sjönk igenom snön. För små trugor helt enkelt. Så stavarna kunde jag inte använda så mycket utan blev mest benen i stället då. Och tiden blev ju därefter.


I år satsade jag endast på 27km. Just bara för att jag inte kört längre sträckor än 20-24km. Så ville inte ta mig vatten över huvudet heller. Skall ju inte köra Vasaloppet så jag valde då en lättare sträcka.


Fick ju starta ganska långt bak pga. motionsklass då. Men var pigg och hade superglid, men även fäste. Under första delen kunde bara lite lamt trycka ifrån och ändå hänga med klungan. Många diagonalde men jag kunde bara stakåka i all enkelhet. Men det gick ju för sakta!! Men enda chansen att ta sig förbi i det dubbelspåriga spåret var att sprintsaxa uppför backarna. Just då under första varvet (varv = 13,5km) så var detta inga problem, utan efter sprintat upp för backarna så kunde jag stakköra ett tag och vila benen samtidigt. Och det gick rätt bra. Återhämta mig snabbt. Trots mycket folk kom jag så bra fram i främre leden och till slut behövde jag inte bromsa mer i utförsbackar etc. Det var skönt.


MEN, jag fick ju tydligen betala mitt pris och det just pga. saxlöpningarna uppför. Tror det nog att så var fallet, för under andra varvet var jag mycket stummare uppför. Och vid några partier som gick på gammal snö, så fick jag inte fast skidan ordentligt och tappade fästet. Det tog också styggt. Blev tröttare och tempot sjönk. Och det alldeles för mycket för att vara nöjd.


Men i alla fall, första hälften jag på 4.30-tempo men sen andra varvet i 5 min-tempo. Men så trött på att jag stumnar så i benen. Får köra en del mjölksyraträning tror jag, för var bra trött i låren efteråt. Eller fel teknik kanske?


I alla fall, kul att köra loppet och få erfarenhet =)

 
Written 691 weeks ago
40681 691 weeks ago

infrva

Vad kul att köra ett lopp! Man lär sig alltid nåt både av sina misstag och vad man gjorde bra. Jag tycker du ska vara nöjd:)