Download our apps!

App_store_129

Android_app_on_play_logo_small
4
  • Pages

  • No pages

janlot56 Link Blog

ManJan Lotvall, 61year , Mölnlycke, Sweden

janlot56's Blog

Viktnedgång, träning och itrim

AddthisShare   FeedRSS feed  

Hej eventuelle läsare. Jag har precis blivit guldmedlem på shapelink, men har kämpat med vikt och träning under ett drygt år nu. Har väl sista 20 åren gått upp 20kg, och dessutom i dålig form, så det var dags att göra något åt detta ohälsosamma leverne. Jag bestämde mig nog någon gång på hösten 2007 att det var dags att skärpa till sig. Jag var tvungen att skynda mig på Munchens flygplats till en flight hem till Göteborg, släpandes på ganska tungt men rullande handbagage och datorväska. Svetten sprutade ut ur huden, trots att jag bara gick snabbt. Flåsade som blåsbälg, och kände mig tung i bröstet. Nästan så känslan var att "döden är nära". Otäckt för en 52årig akadmiker mitt i karriären... Det var nödvändigt att göra något.  


Började februari -08 på itrim, och bantade bort drygt 10kg på ca 14 veckor. Jag kan prata mig välidgt varm om Itrims program för hälsoinriktad viktnedgång. Det funkar, bara man bestämt sig. Snabb initial viktnedgång med strikta kostråd, personlig coaching, kurs en gång i veckan första tio veckorna, sen en gång i månaden, och träning på deras gym, byggd på cirkelträningsmodellen. Dessa fyra ben är en väldigt bra grund för att ta steg in i ett hälsosammare liv. Om man sen lägger till itrimpersonalens otroliga entusiasm, vänlighet och sporrande attityd, så går det inte att misslyckas.


Jag började med att gå ner från 95,5 kg till 84,5 på ca 14 veckor, och kröp ner ytterligare några kilo innan somaren förra året. Två måt mal om dagen, proteinrik, kolhydratfattig, låg på fett. MEN däremellan itrimkosten var fjärde timme, 125 kcal per måltid. Och någon gång en frukt. Väldigt motiverande första veckor.Sommaren var inte så bra, eftersom goda öler och slöa dagar gjorde att vikten kröp upp igen. Inte bra. Började träna mycket mer intensivt på höstkanten, efter att bara ha tränat ca 1g/v första viktnedgångsperioden.


Efter ett år hade jag resultatet -10,5kg jfrt med när jag började, och det var väl ok, men inte riktigt där jag borde vara. Eftersom jag är 190cm lång så var BMI fortfarande 23,5, vilket är lite i överkant för vad som är hälsosamt. OK enligt tabellerna, men pratar man med hälsoproffs så bör man nog ligga under 23 helst. Sen kröp tävlingsmänniskan in i mig, och jag bestämde mig för att för f-n gå ner under 80 kg, och borde ju orka springa lite halvlånga lopp också, kanske Göteborgsvarvet år 2010 och midnattsloppet redan i år (10km).


Då bestämde jag mig för att öka träningsdosen, och minsan gå ner mer i vikt så löpningen blir lättare. Blev grundmedlem i shapelink i februari, och ställde upp målet 120 minuter träning per vecka, och viktnedgång till 79kg till 1a maj. Träningen har gått bra, och nu är jag nere på 80.8 kg, så behöver jobba med kosten i ytterligare några veckor för att komma ner i 79-kilo målet. Men utan shapelinks dagbok vet jag inte om jag hade lyckats så bra. Gillar ju vin, öl och god mat, och dricka i sig kalorier är inte speciellt svårt :). Så man får håla den konsumtionen på lagom nivå, och när man börjar räkna kalorier på shapelink så ser man ju EXAKT var bovarna finns. Inte för att jag gör det varje dag, men nån gång ibland är det bra att göra.


Ja, vad ville jag säga. Jo, jag tror att om man kommit till mitt i livet, lagt på sig massa onödiga kilon pga gott leverne och mycket jobbstress, ja då är kombinationen Itrim och Shapelink väldigt bra. Båda sporrar, och båda ger stöd. Utan itrim hade jag inte kommit igång, men shapelink hjälper mig att hålla reda på mig själv.Att förändra sin livsstil till en mer hälsosammare tar tid, flera år, men det är väldigt härligt att känna förbättringarna. 

 
Written 476 weeks ago
Cbedde4c8219e1f54c7cf5f82a86704c821878d677a3a262cc3db42e88950762 476 weeks ago

Lotti

Hej! Väldigt bra kämpat så här långt! Jag håller med dig att det är väligt lätt att dricka sig till övervikt eller i alla fall för många kilon. Jag älskar öl och jag älskar vin utan att för den skull vara alkis, men man märker verkligen skillnad om man skippar ett glas vin till middagen då och då under en längre period. Fortsätt kämpa! :o)