Download our apps!

App_store_129

Android_app_on_play_logo_small
4
  • Pages

  • No pages

janlot56 Link Blog

ManJan Lotvall, 61year , Mölnlycke, Sweden

janlot56's Blog

Armhävningar

AddthisShare   FeedRSS feed  

Jag börjar komma i ok form, åtminstone jämfört med min tidigare soffsittarform. Hittade nu denna hemsida om att "armhövningar" är styrkans moder...


http://hundredpushups.com/


Någon mer som funderar på att börja?

 
Written 448 weeks ago
42728 448 weeks ago

aCookie

Det finns en grupp här på Shapelink som kör armhävningar. Sök på grupper. Jag tillhör de som kört. Fastnade länge och väl på vecka fyra. Gav upp:-( Ska återuppta det så småningom... är planen i alla fall.
49441 448 weeks ago

peakXp

Det verkar tyvärr som om många fastnar på någon vecka en bit in i programmet och sen ger upp efter ett tag. MEN, man kanske inte når målet att kunna göra 100 stycken, men om man från början orkade göra t ex 7 och sen slutar på 43 så är det ju en grymt bra utveckling.

Jag vet inte hur många gånger jag sagt det här, men tänk bara på att göra armhävningarna rätt. Inte så brett med händerna, helst så att armbågarna styrker längs sidan på överkroppen. Gå inte ner så att armbågarna "går förbi" ryggen på dig (vilket lätt händer med händerna brett isär), det är en helt onaturlig rörelse för axelleden, vilket kan leda till skador om man belastar fel om och om igen.
4 448 weeks ago

janlot56

43 skulle kanske vara ett mer realistiskt mål än 100 :). Jag har gjort 100 när jag var 18 år gammal och vägde typ 15kg mindre än nu. Och då har jag ändå gått ner typ femton sista 18 månaderna.... Asch, det skall inte vara lätt, varför inte sikta på 50, och låta det ta något halvår eller så.