Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
75048
  • Pages

  • No pages

Ekblad Link Blog

ManAndreas Ekblad, 56year , Ystad, Sweden

En galen Marathonman!

En blogg skriven av en galen löpare som älskar att springa långt!

Tung start!

AddthisShare   FeedRSS feed  

Ja..då var jag tillbaka i detta forumet!


Två personer har sporrat mig att komma igång igen, jag tror att ni vet vilka ni är.


Har tränat både löpning och styrketräning under hösten, men det har gått på sparlåga. Bestämde mig för att komma igång på riktigt 1 dec, sex månadet före Stockholm Marathon.


Det började bra med några skön löppass, sedan började jag känna av något i skenbenet, vilade några dagar (ja det var oxå snöstorm). Gav mig ut på ett långpass, kändes lite i skenbenet, men det släppte snabbt. Löpningen flöt på bra, lugnt tempo, vid 14 km började jag känna av något i skenbenet, vid 15 km gjorde det ont varje gång höger fot tog i marken, jag gick den sista kilometern hem.


Morgonen efter kände jag smärta vid varje steg jag gick, troligtvis är detta benhinneinflammation!



Idag är det drygt 14 dagar sedan, i mitten på veckan kände jag bara för att ge upp löpningen, skita i allt vad löpning innebär. Men som någon sa till mig... så lätt kan man inte ge upp!


Så igår (trots molande värk i höger ben) gick jag till BodyPumpen, köpte ett stöd för skenbenet på vägen och genomförde nästan hela passet, undvek hoppen, och det kändes riktigt bra. 'Gullan' pratade något om nyårslöften, jag brukar inte ha några nyårslöften, men hennes snack om att ta tag i saker och ting fick mig att fundera, och när jag cyklade hem bestämde jag mig för att inte ge upp utan ta tag i saker och ting.


Så idag..börjar min väg tillbaka!

 
Written 586 weeks ago