Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
75048
  • Pages

  • No pages

Ekblad Link Blog

ManAndreas Ekblad, 56year , Ystad, Sweden

En galen Marathonman!

En blogg skriven av en galen löpare som älskar att springa långt!

Snön ...

AddthisShare   FeedRSS feed  

... kom till slut till lilla Ystad... och vad tänker Andreas då? Ja, varför inte springa 16 km, sagt och gjort, jag drog på mig skor, varma löparkläder och min nya vindjacka som jag fått från 'Runner's World'.


Första rundan i Sandskogen utan problem, inte mycket snö, men under andra runda börjar det snöa rejält, stora, vita och... rejält våta snöflingor, men inte stoppar de flingorna mig. Benen jobbar på och jag håller min tänkta fart, 5.30 min/km.


På tredje varvet börjar jag bli rejält våt om huvud, händer, ben och fötter, men jackan är suverän. Jag måste göra lite reklam för den då, regnet och snön biter inte alls på tyget och den hålere emot vinden oxå. Den väger endast 94 gram och blir som en tennisboll i storlek när man packar ihop den.


Hur har då min träningsvecka sett ut?


Ja... i måndags var det release på det nya BodyPump-passet, och som vanligt fick jag rejäl träningsvärk. Tyckte dock inte att benen tog så mycket stryk, men när jag vaknade på tisdagen hade jag träningsvärk i ben, axlar och rygg. Tänkte att det släpper under dagen så att jag ändå kan springa, men det gjorde det inte, jag släpade mig fram och var tvungen att vila på tisdagen.


Fick springa på onsdagen torsdagen, lördagen och idag. Sammanlagt blev det 48.12 km, det har varit två långa pass på 16 km, ett kort pass (7.5 km) men i relativt hög fart (5.10 min/km) och ett intervallpass på drygt 11 km.


Det känns bra, jag börjar komam in i lunket och jag ser klart förbättring denna veckan mot förra veckan, helt klart på rätt väg.


Nu är det dags för middag, lasange för att fylla på förrådet!

 
Written 644 weeks ago