Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
75048
  • Pages

  • No pages

Ekblad Link Blog

ManAndreas Ekblad, 56year , Ystad, Sweden

En galen Marathonman!

En blogg skriven av en galen löpare som älskar att springa långt!

Om du inte tar hand om din kropp, var ska du då bo?

AddthisShare   FeedRSS feed  

I lördags var jag på en föreläsning med den intressanta rubriken 'Om du inte tar hand om din kropp, var ska du då bo?' Jag hade sett fram emot föreläsningen en hel del, men ibland har jag kanske för stora förväntningar. Jag förväntade mig nya vinklar på hur vi ska äta och förändra våra kost, men det som kom fram under denna timme visste jag i stort sett redan. Jag har ju läst en hel del om livsmedel, livsmedelstillsater, naturlig och ren mat (jag har en utbildning som livsmedelstekniker och har gått på djupet i det mesta inom livsmedel).


Men några saker som Johanna sa fick mig att fundera...


Vad är optimal hälsa för dig?


Ja, fundera på det en kort stund... när är det man mår som bäst? När är hälsan på topp?


Jag upplever att jag är i närheten av det just nu, jag känner mig mycket piggare (trots att det är mörkt och ganska så dyster årstid), jag känner mig lättare och rör mig smidigare, jag orkar mer (både fysiskt och 'psykist'), jag har inte ont i ryggen längre. Ja, jag kan fortsätt lite till ...


Finns det en övre gräns för hur bra man får må?


Kan man säga - 'Nu mår du för bra, nu får det räcka'.


Nä, jag tror inte det, det finns inte en övre gräns, det är bara jag själv som kan känna efter hur bra jag mår och om jag vill må bättre. Just nu är jag inne i ett 'flow' och jag njuter av att rida på vågen.


Nu är det snart ny vecka, nya utmaningar, nya upplevelser, nya möten.


Njut och lev livet!

 
Written 702 weeks ago
35388 702 weeks ago

Marcus74

Tänkvärda frågor. Det är nog så att man aldrig kommer att känna sig helt nöjd med hur bra man mår. Människan vill alltid mera. Men ibland är det kanske bra att stanna upp o förstå att man ändå har det ganska bra ändå. (gäller de flesta) Tror att många människor mår dåligt helt i onödan. Kanske dessa människor är enormt stressade o tror att allt går åt pipan om de misslyckas med att genomföra allt som står på deras schema.