Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
75048
  • Pages

  • No pages

Ekblad Link Blog

ManAndreas Ekblad, 56year , Ystad, Sweden

En galen Marathonman!

En blogg skriven av en galen löpare som älskar att springa långt!

2010, en återblick, del 2 Måttbandet och Vågen!

AddthisShare   FeedRSS feed  

.... fortsättningen...


De sista dagarna på semestern hade jag tid att fundera på hur jag nu skulle ta tag i problemet. Och jag kom snabbt fram till att det handlade om motion och mat (ja, vad annars). Men det finns inga genvägar, det är den hårda vägen och det gäller att hålla fast vid sitt beslut, vad än alla andra runt omkring säger.


Väl hemma gick jag raka vägen ner till hälsokostaffären och köpte proteinpulver, jag hade bestämt att plocka bort så mycket av kolhydraterna som det gick. Jag har tidigare använt Dalblads Prolite men det innehåller även kolhydrater. Jag fick hjälp i butiken och vi kom fram till att Dalblads Protamin skulle funka.


På kvällen gick jag upp till Ystad Energy Studio där jag tränat en tid tillbaka. Jag pratade med en av tjejerna där och vi prickade in ett antal pass per vecka som skulle funka. Det var rena konditionspass med spinning, BodyJam, step och det var muskleuppbyggande BodyPump. Jag beslutade även att ta rejäla morgonpromenader med vovven, minst 60 minuter varje morgon. Då kändes det tufft, men jag hade bestämt mig.


När jag klev upp på vågen den 7 juli visade den på exakt ett deciton, 100 kg, jag var lite chockad, var det verkligen så mycket. Ja, vågen visade verkligen 100 kg. Jag plockade även fram måttbandet, runt midjan var det 107 cm. Tack och lov blev måttbandet och vågen mina vänner, varje fredag tog jag fram måttbandet och klev upp på vågen. Idag har jag tappat 25 kg och runt midjan har jag minskat med 20 cm.


Vissa perioder har det varit tufft och jag har varit på väg att ge upp, vissa dagar har jag varit så hungrig att jag inte har kunnat gå förbi varken Pressbyrån eller hamburgeresturangen på väg hem från jobbet.


Men en belöningen kom strax före jul, jag behövde nya jeans, ja, de jag hade satt en aning 'baggy' på mig. Inne i affären drog jag till sist på mig jeans i storlek 31'', och de satt perfekt, jag hade tidigare haft 36''. Det var en belöning som jag kommer att leva länge på.


Idag, 29 december 2010, sex månader efter mitt beslut, tog jag fram kameran och tog en bild, tvärr har jag inte hittat några 'förebilder', idag ångrar jag att jag inte tog en 'förebild', men jag har en bra 'efterbild'.


Finns det några nya mål då? Ja, det finns, jag ska bara fundera lite på hur dessa målen ska formuleras, jag får fundera lite till på 2011 års mål.


Så här under de sista dagarna på 2010 vill jag tacka alla som stöttat mig, alla som motiverat mig och hejat på. TACK!

 

Attached images

2393fb81e997ded8d74ff9150214acc7
 
Written 694 weeks ago