Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
75048
  • Pages

  • No pages

Ekblad Link Blog

ManAndreas Ekblad, 56year , Ystad, Sweden

En galen Marathonman!

En blogg skriven av en galen löpare som älskar att springa långt!

2010, en återblick, del 1 Göteborgsvarv och Valrossar!

AddthisShare   FeedRSS feed  

2010 börjar närma sig sitt slut och jag tänkte blicka lite tillbaka på året.


Året började med massor av snö här i södra Sverige. Min planerade löpträning fick jag helt lägga på hyllan och göra annat. Jag gick en del på spinning och annan konditionsträning, men jag behövde löpträningen inför det kommande Göteborgsvarvet. Snön töade tillslut och jag kunde lägga fokus på löpträningen, jag varvade korta intensiva löppass med långa distanser. Det funkade för mig, jag fick upp flåset och kunde lägga ett antal mil i benen.


Den 22 maj stod jag redo i Göteborg för 21 km fantastisk löpning. Det var varmt, mycket varmt och längs vägen hade de placerat ut extra vätskekontroller. Och det behövdes, det kan jag lova. Vid drygt 10 km var jag på väg att ge upp, men jag tog mig samman och tog mig i mål på tiden 2.17.10. Varvet var en upplevelse och jag tvekade aldrig att anmäla mig till Göteborgsvarvet 2011.


12 juni var det då dags för Broloppet, loppet mellan Köpenhamn och Malmö. Jag hade sprungit loppet ett antal gånger tidigare och trodde att det inte skulle bli några problem. Helgen innan loppet fick jag tyvärr feber och jag var rejält matt när jag stod vid starten. Ja, det var tufft, trots medvinden. Jag tog mig i mål på katastroftiden 2.32.25. Målet var att springa snabbare än i Göteborg. Vad lär jag mig av detta? 'Spring inte när du precis varit sjuk!'


I slutet av juni åkte vi på semester till Djerba i Tunisien. Vi skulle bara njuta av värme, bad och god mat. Och visst njöt vi av värmen, bad och framför allt god mat. Det var mycket mat och vid ett tillfälle fick jag se ett foto av mig där jag ligger i en solstol vid poolen, jag såg ut som en strandad valross. Det var då jag bestämde mig för att nu fick det vara nog (tack K för att ajg fick se det dära fotot), jag kan inte gå runt och se ut som en valross och väga mer än ett deciton.


Väl hemma tog jag tag i saken, nu var det diet och träning som gällde, kilon rasade snabbt och jag kände mig grymt motiverad. Det var även då som jag började föra träningsdagbok och blogga här.


.... fortsättning följer....

 

Attached images

Bcff4de48ed73cb27c5c2299a2bbf0cc
 
Written 695 weeks ago
75048 695 weeks ago

Ekblad

Oj, oj... det betyder att jag springer Göteborgsvarvet under 2 timmar... det var ingen dålig press du sate på mig nu... jag tror jag måste iväg och köpa löparbroddar direkt och börja löpträningen IDAG!